عوامل از دست دادن آبستنی در گاو

 
  عوامل از دست دادن آبستنی در گاو

 

   

 واضح است که نرخ لقاح در تلیسه های شیری و گوشتی و گاوهای غیر شیرده گوشتی زیادتر از گاوهای شیرده گوشتی و گاوهای شیرده و غیر شیرده شیری است. میزان از دست رفتن آبستنی در گاوهای شیرده شیری ممکن است از زمان لقاح تا پایان آبستنی به ۶۰ درصد برسد. عدم موفقیت در آبستنی ناشی از عدم لقاح یا ازدست رفتن آبستنی بعد از شکل گیری جنینی است. در این مقاله می خواهیم برخی از عوامل شناخته شده موثر بر از دست رفتن آبستنی را در گاوها بررسی کنیم.


 کیفیت فولیکول و تخمک

ادامه نوشته

اسهال ویروسی در گاو

 

اسهال ویروسی در گاو

اتیولوژی :


Pestivirus یك ویروس RNA دار می باشد كه از لحاظ پادگنی شباهت زیادی به ویروس طاعون خوك و عامل بیماری بوردر گوسفند دارد ، این ویروس توسط حرارت ، تغییرات PH و مواد ضد عفونی كننده از بین می رود اما در درجه حرارت پایین ماندگار می باشد.

اپیدمیولوژی :

بررسی های سرولوژیكی نشان داده است كه با وجود كم بودن تعداد گاوانی كه نشانیهای درمانگاهی بیماری را بروز می دهند ، میزان عفونت خیلی زیاد است .

ادامه نوشته

مشکلات ناف درگوساله های تازه متولد شده

مشکلات ناف درگوساله های تازه متولد شده

درمان عفونتها، وقت گیر و داروهای مورد نیاز هزینه بر می باشند ،از این رو پیشگیری از مشكلات ناف در مورد گوساله های تازه متولد شده مورد توجه بسیاری واقع شده است. در یك مطالعه دانشگاهی در مورد ضدعفونی كردن ناف، گوساله هایی كه ناف آنها ضد عفونی نشده بود، میزان مرگ و میر 18 درصدی داشتند و در مقابل گوساله هایی كه ناف آنهاضدعفونی شده بود در حدود 7 درصد مرگ و میر نشان دادند. ( در مقایسات انجام شده توسط دانشگاه كرونل گوساله هایی كه عفونت ناف آنها درمان نشده بود در 3 ماهگی 15/5 پوند وزن كمتری نسبت به گوساله هایی كه با اِِین مشکل مواجه نبودند، داشتند. حالا سئوال اینجاست كه حالات طبیعی و غیر طبیعی چیست و چطور می توان از مشكلات پیشگیری كرد؟ 

 

حالات طبیعی برای گوساله های تازه متولد شده و گوساله های خیلی جوان چیست؟ 

ادامه نوشته

مدیریت تغذیه برای گاوهای شیری انتقالی

مدیریت تغذیه برای گاوهای شیری انتقالی

افزایش مقدار انرژی عرضه شده از طریق کربوهیدرات جیره طی دوره پیش از زایش منجر به تأثیرات مثبت کلی روی متابولیسم و عملکرد گاوهای دوره انتقال می گردد. با این حال، مطالعه اخیر نشان می دهد که شکل کربوهیدرات (یعنی نشاسته در مقابل NDF با هضم بالا) اهمیت کمتری داشته باشد. تلاش ها جهت افزایش عرضه انرژی با تغذیه منابع چربی جیره یا کاهش مصرف انرژی از طریق فراهم آوردن اسیدهای چرب خاص مانند ترانس –۱۰، سیس ۱۲ اسید لینولئیک کنژوگه برای کاهش بازده چربی شیر طی اوایل شیردهی آزادسازی NEFA از بافت چربی کاهش نمی دهد. هر چند این دیدگاه که میانگین های تغذیه ای توانایی محدودی در تقویت خروج NEFA از کبد به شکل تری گلیسریدهای لیپوپروتئین در نشخوار کنندگان دارند به صورت یک اعتقاد در آمده است. شواهد اخیر نشان می دهد که مواد مغذی مانند کولین یا اسیدهای چرب خاص این فرآیند را در گاوهای انتقالی تقویت می کند. سازگاری متابولیسم کلسیم به شیردهی از طریق راهبردهای تغذیه ای در کاهش DCAD جیره تغذیه شده در پیش از زایش تسهیل شود، هر چند درجه کاهش DCAD برای پیشگیری کافی از پایین آمدن کلسیم به عنوان سؤال باقی می ماند. همچنین تحقیق اخیر ارتباطات فیزیولوژیکی احتمالی را بین رابطه عفونی اولیه با وقوع ناهنجار ی های متابولیکی ثانویه فراهم می آورد و از این رو مطالعه عوامل تأثیر گذار روی اختلاف در عملکرد نسبت به برنامه های مدیریت تغذیه برای گاوهای انتقالی در مزارع گاو. شیری را امکان پذیر می سازد.

ادامه نوشته