نياز جوجه هاي گوشتي به نور

  

نياز جوجه هاي گوشتي به نور

مقدمه

سالهاست که از برنامه هاي نوري مختلف به منظور تحريک و افزايش رشد ، درجوجه هاي گوشتي استفاده مي شود امروزه يک جوجه گوشتي معمولي م يتواند روزانه به طور متوسط حدود 45 گرم افزايش وزن داشته باشد و اين بدان معني است که متوسط وزن گله هاي مخلوط مرغ و خروس گوشتي در 45 روزگي به 043/2 کيلوگرم خواهد رسيد واين يک موفقيت بزرگ است . دو دهه قبل براي رسيدن به اين وزن به زماني دوبرابر اين مدت نياز بود براي دستيابي به اين بازدهي چشمگير در 6 هفتگي تغييرات بسياري در ژنتيک ، تغذيه ، طراحي سالنها ، کنترل بيماري ها و مديريت ايجاد شده است يکي از عوامل مديريتي که با تدبير و موفقيت به اجرا در آمده استفاده از نور براي جوجه هاي گوشتي است يک جوجه گوشتي تا 45 روزگي ، حدود 1000 ساعت زندگي ميکنداگر اين جوجه اين مدت کوتاه را تحت شرايط نور طبيعي زندگي کند نيمي اززندگي خود را در تاريکي خواهد گذراند که در اين شرايط اکثر پرندگان قادر به استفاده ازغذا و آب نيستند بنابراين بعد از 2 ساعت که غذاي خورده شده هضم گرديد جوجه ها شروع به استفاده از ذخاير بدن خود کرده و براي حفظ احتياجات نگهداري معمولي بدن خود انرژي از دست مي دهند و در نتيجه رشد آنها مي تواند آهسته شود . برنامه اي که در حال حاضر بيش از ساير برنامه ها به کار مي رود استفاده از 23 ساعت نور و 1 ساعت تاريکي است اين برنامه از نظر تئوري فعاليت حياتي پرنده را دو برابر کرده و مدت زمان تغذيه را افزايش ميدهد علاوه بر اين برنامه نوري برنامه هاي ديگري نيز وجود دارند که در اين مقاله به شرح آن خواهيم پرداخت براي اينکه از يک برنامه نوري بهترين نتيجه حاصل شود بايد زمينه هاي علمي آن به طور کامل بررسي گردد بعد از مطالعه اين مقاله يک مرغدار بايد آزمايشهاي مختلف را در مزرعه خود انجام داده و برنامه اي را انتخاب نمايد که نيازهاي او را برطرف مي کند بايد به خاطر داشته باشيد که استفاده از يک برنامه نوري که در برخي کشورها نتايج خوبي داشته ممکن است در کشورهاي ديگر بهترين نتيجه را به همراه نداشته باشد

ادامه نوشته

10 نکته منحصر به فرد برای مشاوران گله ها

10 نکته منحصر به فرد برای مشاوران گله ها


دکتر احسان محجوبی ، مهندس حسین یزدانی

اشاره:

دکتر جاناتان گودسون در طول 20 سال کار مداوم با مشاوران تغذیه گاو شیری 10 عامل موفقیت برای مشاوران تغذیه را ارائه نمود که جنبه های عملی بسیار مفیدی در آن گنجانده است . در این مقاله ما به ارائه آن 10 نکته خواهیم پرداخت.

 

ادامه نوشته

چگونه از اسهال در گوساله ها جلوگیری کنیم

چگونه از اسهال در گوساله ها جلوگیری کنیم

 اسهال و متعاقب آن از دست رفتن آب بدن یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر پیش از شیرگیری است.  اسهال گوساله می تواند به علت عفونت در روده به وسیله ویروس ها، باکتری و پروتوزوآ ایجاد شود. همچنین می تواند به وسیله ناکفایتی در برنامه خوراک دادن شامل اصول بهداشتی ضعیف، ضعف در انتقال غیر فعال ایمنی (خورانیدن آغوز ناکافی و/یا با کیفیت کم)، تحویل ناپایدار شیر یا شیر جایگزین، و شرایط جایگاهی ضعیف ایجاد گردد. هنگام اسهال، گوساله ها مقدار قابل توجهی آب و الکترولیت (مواد معدنی نظیر سدیم، فسفر، پتاسیم، کلر و سایر مواد معدنی) از دست می دهند.

حل کردن مشکلات گوساله ها نیازمند 3 مورد است:

ادامه نوشته